نیکوتین و مقاومت به انسولین

 

نیکوتین موجود در سیگار موجب ایجاد مقاومت به انسولین می شود که نهایتاً منجر به prediabetes ( مرحلۀ قبل از بروز دیابت) می گردد.

این موضوع در کنفرانس سالانه جامعۀ غدد در واشنگتن ارائه شد.

چرا افراد سیگاری در خطر ابتلا به دیابت هستند؟

 گروهی از محققین با  دادن  داروی مکا میل آمین (کاهش دهندۀ  تأثیر نیکوتین ) به  موشها  اثر نیکوتین بر انسولین را  بررسی کردند .

دکتر تئودور فرید من رئیس بخش غدد  متابولیسم و  پزشکی مولکولی دانشگاه پزشکی چارلزدرو در لس آنجلس  می گوید سیگاریها با خطر ابتلا به دیابت روبرو هستند گر چه سیگار سبب کاهش وزن آنها می گردد و کاهش وزن آنها را ،در برابر بروز بیماری های قلبی مراقبت می کند اما تحقیقات اخیر نشان دهندۀ آنست که افراد سیگاری به انسولین مقاومترند که این موضوع  سبب بالا رفتن قند خونشان می شود.

برخی معتقدند که عامل کلیدی اثر نیکوتین اثر  برهورمونهای استرس نظیر کورتیزول می باشد. ترشح زیاد کورتیزول سبب ایجاد مقاومت به انسولین می گردد در این تحقیقات به موش های بالغ، روزانه دوبار، مقداری نیکوتین بمدت14 روز تزریق گردید.بررسی ها نشان داد که  میزان کورتیزول خون  موش ها  بعد از تزریق به طور قابل ملاحظه ای در مقایسه با موش های شاهد، افزایش یافت ولی با وجود کاهش وزن و اشتها ،مقاومت به انسولین در آنها  ملاحظه گردید. اگر موش ها را با داروی ضد نیکوتین مثل مکامیل آمین تیمار کنیم، مکانسیم افزایش کورتیزول اتفاق نیافتاده و مقاومت به انسولین متوقف می شود. نتایج نشان می دهد کاهش میزان گلوکوکورتیکوئید بافتی یا کاهش مقاومت به انسولین سبب پائین آمدن بیماریهای قلبی در افراد سیگاری  می گردد.

انتظار می رود که در آینده داروهای متوقف کنندۀ اثر نیکوتین بر گلوکوکورتیکوئیدها ( از جمله کورتیزول ) و پائین آورنده مقاومت به انسولین تولید شود.

منبع:                                                              www.healthscout.com